Treceți la conținutul principal

Unde sunt tinerii dn Botoșani în starea de urgență?

Astăzi de ziua Tineretului vom relata pentru evenimentul 

Unde sunt tinerii în starea de urgență?
18Iași - Capitala Tineretului din România 2019-2020 
cu nume și date concrete despre câteva inițiative ale minunaților tineri din Botoșani:
- colecta pentru județul Suceava;
- grupul producătorilor și consumatorilor locali cu posibilități de livrare la domiciliu;
- activitatea de supraveghere la distanță a zonelor aglomerate din Municipiul Botoșani;
- două inițiative de sprijin concret și proactiv pentru persoanele vulnerabile, venite din partea unor asociații;
- grupul RoZoomPress al celor 6 jurnaliști din diaspora care organizează video conferințe de succes cu invitați de prestigiu.


 Andreea Șologon este voluntar la Club MODAS Studio .
























La scurtă vreme după declararea Sucevei ca focar el pandemiei de coronavirus din România Andreea s-a implicat într-o campanie de strângere de fonduri pentru Crucea Roșie din Suceava și a avut succes!
Potrivit paginii Facebook Crucea Roșie Suceava: ”În  ultimele zile, au fost distribuite catre spitalele din Suceava, Falticeni si Radauti echipamente de protectie pentru personalul medical care lupta in prima linie impotriva Covid19. Astfel, au fost donate combinezoane sterilizabile (2.500 buc), masti chirurgicale (25.000 buc), masca FFP2 (6.000 buc), viziere (4.500 buc), manusi, botosei si alte materiale atat de necesare in spitalele unde sunt tratati pacientii infectati cu Covid19.
În cele 35 de zile de cand a fost demarata campania de strangere de fonduri, au intrat in conturile Crucii Rosii Suceava peste 1.200.000 Euro, bani care urmeaza a fi cheltuiti in totalitate pentru protejarea cadrelor medicale si sprijinirea pacientilor infectati. Au fost distribuite  materiale si echipamente de peste 250.000 Euro, iar in acest moment avem in derulare achizitii de aproape 800.000 Euro pentru care au fost achitate avansuri de 350.000 euro.Iată cum arată un certificat de donație: 


Un tânăr botoşănean, Emanuel Corduneanu, a creat pe Facebook grupul „Producători Locali”:
https://www.facebook.com/groups/669088156968191/?epa  . 
Creat la începutul lunii aprilie 2020 grupul a ajuns în numai o lună la aproape 3.300 de membri și se bucură de o largă audiență în rândul botoșănenilor și nu numai.

Membri · 3.279
LilianaChisca şi alţi 65 de prieteni sunt membri.
Administratori şi moderatori
Potrivit fondatorilor grupul a fost creat pentru sprijinul tuturor producătorilor locali din toate domeniile de activitate dar și al consumatorilor. Grupul susține doar produsele de calitate și producătorii care își respectă comenzile.
Deviza grupului: Cumpărați de la producători locali.
Ei reinvestesc banii în producția de larg consum și revitalizează economia. Mărfurile devin mai bune și mai ieftine. BANII rămân în țară. Recomandări pentru utilizatori: Vă rugăm ca prețurile să fie în concordanță puterea de cumpărare actuală. Vă rugăm de asemenea ca atunci când vindeți ceva să dați toate detaliile despre produs, cantitate, poze , dacă faceți sau nu livrare la domiciliu, numar de telefon pt a putea fi contactați.

 
 Succesul grupului a atras atenția presei locale mai multe publicații și să ai Tori au scris despre inițiativa tânărului botoșănean. Iată un articol din principala publicație tipărită a județului Monitorul de Botoșani:
https://www.monitorulbt.ro/local/2020/04/24/un-tanar-botosanean-a-demarat-un-proiect-prin-care-ii-sprijina-pe-producatorii-locali/?fbclid=IwAR09D5IX8-R6NNKlsRfBJbbw9t8NM4Es6capDFBlAUe3rQgggKSa1cXrgJY


Un grup de tineri din cadrul asociației BuzzMedia https://www.facebook.com/MiciiReporteri/ din Botoșani editeaza publicația tipărită Buzz cu un tiraj de 1.000 de exemplare.


Ei au continuat cu succes activitatea de tineri reporteri și pe timpul stării de urgență.  Astfel au realizat reportaje și video reportaje pe teme care de care mai interesante: concursuri culinare, jocuri de îndemânare, lectură, ”Orașul văzut de la fereastra apartamentului”, participare la ora Pământului (în ultima sâmbătă al lunii martie) etc. 
Unul dintre reportaje a generat ample dezbateri în Municipiul Botoșani.  Este vorba de imaginile surprinse și comentate de la fereastra apartamentului cu diverse zone aglomerate din Municipiul Botoșani unde se respectau mai puțin regulile de distanțare socială. Publicate, reportajele lor au generat ample dezbateri și marea majoritate a botoșănenilor a fost de acord că este important ca regulile de distanțare socială să fie respectate cu strictețe.



O altă asociație de tineri din Botoșani a dezvoltat servicii pentru persoanele vulnerabile. Este vorba de asociația Happy care organizează o campanie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus ce oferă ajutor pentru persoanele în vârstă, celor imobilizați, celor care sunt acum mai expuși la dezvoltarea de complicații dacă sunt infectați cu virusul Covid 19:
 

 RoZoom Press https://www.facebook.com/RoZoomPress/  este o iniţiativă privată a unor jurnalişti români din străinătate. S-au adunat într-un spaţiu virtual 6 jurnalişti români din Italia, Spania, Franţa şi Anglia: Miruna Cajvaneanu (botoșăneancă aflată acum la Roma, Italia - iniţiatoarea proiectului), Ciprian Apetrei (Bretania, Franţa), Alina Harja (Londra, Anglia), Cornelia Crîşmaru (Bolonia, Italia), Gelu Vlasin (Madrid, Spania) şi Anca A. Mihai (Roma, Italia).


Cea mai recentă dezbatere a avut loc alaltăieri și a încercat să răspundă la următoarele întrebări: Ce înseamnă starea de urgență, ordinele militare, ce măsuri au fost luate în alte țări, sunt ele constituționale?! Încalcă și până la ce punct Drepturile Omului?! Cum vom evolua legislativ după această perioadă?! Putea Statul Român să îngrădească intrarea românilor din afară?! La această ediție invitatul special a fost Radu Carp, prof. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti. Moderatoarea ediției a fost scriitoarea și jurnalista Alina Harja din Londra, Marea Britanie, acompaniată de Miruna Cajvaneanu (jurnalist, Roma, Italia), Ciprian Apetrei (jurnalist, Bretania, Franța), Cornelia Crîșmaru (jurnalist, Bologna, Italia), Anca A. Mihai (jurnalist, Roma, Italia), Gelu Vlasin (junalist, scriitor, Madrid, Spania)
 https://youtu.be/AUB5SFwYwhk

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grupaj foto: iarna pentru botoșăneni aflați în Botoșani România și Europa

Octavia Buhociu Lausanne la -7 grade, lacul Leman și Franța în depărtare.. Berescu Marinela Botosani Magda Badarau Italia /Tortona Matarjac Spatariuc Otilia Franța Dumitriu Valentina PROVINCIA DI PERUGIA ITALIA a nins după 20 de ani Bianca Mihaella Ella Vetralla -2 Sinziana Daniela Zama Italia, Montefiascone Provincia di Viterbo Alina Mirabela Macuc Ninsoarea din Madrid Spania Alina Mirabela Macuc Magda Atanasoie Magda Atanasoie Ipotesti. Botoșani- Februarie 2021 Elena Leonte Italia... Lenuta Slabu În Suedia Vio Viorica Mileanca. Botosani Vio Viorica Iasi Lidia Humelnicu Bolzano, a inflorit cireșul japonez, Lidia Humelnicu Asta e din decembrie, Bolzano, Sabie Geta-Ortansa Foto din Tolentino Italia ! Stella Stelica Romania...Curtesti jud .Botosani..la mama acasa Stella Stelica Italia . Lucignano provincia Arezzo Anuta Anuta Din Spania ( zaragoza ) Sabie Geta-Ortansa Tolentino Italia ! Dan Valerian Darie Spania. Ianuarie 2021. Vica Abalasei Liliana Virna Liliana Virna Botoșani Aurelia Mi

Eroi botoșăneni pentru protecția mediului : Cecilia Vicoveanu, Paul Vieru, Constantin Corduneanu

Trois excellents militants de la protection de l'environnement de Botosani avec lesquels le Centre Europe Direct Botosani est partenaire depuis 10 ans. Le professeur Cecilia Vicoveanu, présidente de l'organisation "Floare de colț" Botosani organise chaque année un concours national pour la protection de l'environnement "Et votre geste compte" qui rassemble plus de 100 participants de tout le pays dans une manifestation de forte résonance et d'impact positif. Trei activiști de mediu excelenți din Botoșani cu care Centrul Europa Direct Botoșani este partener de 10 ani. Profesorul Cecilia Vicoveanu, președintele organizației „Floare de colț” Botoșani organizează în fiecare an o competiție națională pentru protecția mediului „Și gestul tău contează”, care reunește peste 100 de participanți din toată țara într-un eveniment răsunător și cu impact pozitiv. Le professeur Paul Vieru , fonctionnaire à la mairie de Botoșani, est le coordinateu

Combaterea dezinformării teoriile conspirației

Un site web oficial al UE De unde știți? Salt la conținutul principal Acasă - Comisia Europeană RO română Caută Ești aici: Acasă ... Combaterea dezinformării Identificarea teoriilor conspirației română Engleză English Identificarea teoriilor conspirației CONȚINUTUL PAGINII Ce sunt teoriile conspirației?  De ce înflorește? Este aceasta o teorie a conspirației?  Verificați înainte de partajare Teorii ale conspirației: Ce zici de propriile mele credințe? Teoriile conspirației pot fi periculoase Teorii ale conspirației: legătura cu antisemitismul Prebunking și eliminarea teoriilor conspirației Cum să vorbești cu cineva care crede cu tărie în teoriile conspirației Teorii ale conspirației: legătura cu COVID-19 Acțiuni concrete de combatere împotriva teoriilor conspirației Cum pot jurnaliștii să raporteze asupra teoriilor conspirației? Documente Pandemia coronavirusului a cunoscut o creștere a teoriilor conspiraționale dăunătoare și înșelătoare, care se răspândesc în mare parte online.  Pentr